Skrb za dojenčka v času epidemije koronavirusa (COVID-19)

Biti novopečen starš je še v najboljših razmerah naporno, a če nimate dostopa do podpornih omrežij, ki so vam običajno na voljo, je to obdobje še posebej zahtevno. Ne glede na to, ali se spoprijemate z izzivi dojenja svojega novorojenčka, se spopadate s kolikami ali uspavanjem ali če želite izvedeti, na kakšen način najbolje zaščititi svojega otroka pred COVID-19, smo vam za podporo na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in poskrbimo, da starševstvo tudi v tem težkem obdobju poteka kar se da gladko.

Dr. Sarah Jarvis, mag. bioetike

Dr. Sarah Jarvis je kvalificirana splošna zdravnica, aktivna avtorica medicinskih publikacij in voditeljica televizijskih oddaj na temo zdravstvenega varstva, ki se že vse življenje posveča zdravju žensk.

Poleg tega, da je stalna gostujoča zdravstvena izvedenka v oddaji Jeremyja Vinea na radiu BBC 2, je v času pandemije koronavirusa dr. Sarah Jarvis redno sodelovala tudi v oddajah The One Show na BBC 1, Coronavirus: Q&A na ITV in v novicah na Channel 5, v katerih je podajala strokovne nasvete glede vseh vidikov pandemije.

Razvoj vašega dojenčka po fazah

Načini prehranjevanja in prehrana

Zdrava prehrana od dojenja do odstavitve zagotavlja, da ima vaš otrok vse, kar potrebuje za oblikovanje svojega dolgoročnega zdravja.

Vzpostavljanje vezi in razvoj

Razvijanje ljubečega odnosa z otrokom lahko zmanjša stres in lahko celo pomaga vzpostaviti njihove vzorce spanja.

Zdravje in dobro počutje

Vsak dojenček ima drugačen vzorec spanja, a ne glede na to, kakšen je urnik vašega novorojenčka, smo pripravili nasvete, ki mu lahko pomagajo razviti dobre spalne navade.

Nasveti za partnerje

Pomagajte svojemu partnerju po porodu.

Koliko in kako pogosto hraniti po steklenički

Refluks pri dojenčkih: simptomi in vzroki

Odstavljanje dojenčka

Znaki in simptomi preobčutljivosti na laktozo pri dojenčkih

Znaki pripravljenosti na odstavitev

Težave pri odstavljanju rešene

Več od naših strokovnjakov

Pridružite se Aptaclub na Facebooku

Všečkajte našo stran na Facebooku, da se pridružite tisočim bodočim in novopečenim mamicam, ki razpravljajo in delijo svoje izkušnje.

Pridružite se Aptaclub na Instagramu

Spremljajte nas na Instagramu za izobraževalne, navdihujoče objave, ki praznujejo vašo nosečnost in starševsko pot.

Pridružite se Aptaclub na YouTubu

Od pakiranja vaše bolnišnične torbe do položajev za dojenje in nasvetov za odstavljanje – naši vodniki z navodili so vam na voljo, da vam pomagajo na vseh stopnjah.

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country