Kako se izdeluje Aptamil?

Povzetek

Naše mlečne formule so izdelane skrbno in strokovno. Preberite več o tem, kako iz svežega kravjega mleka ustvarimo posebej prilagojeno mlečno formulo.

Varnosti in kakovosti svojih mlečnih formul posvečamo prav tako pozornost kot skrbno preučenim mešanicam sestavin, ki jim jih dodajamo.

Od kmetije do pločevinke

Mlečne formule Aptamil najprej zaživijo kot sveže kravje mleko. Z uporabo visokokakovostnih sestavin – skupaj z znanjem, ki smo ga zgradili v 40 letih raziskovanja – to mleko nato pretvorimo v mlečno formulo.

Dodamo uravnotežene ključne sestavine, prilagojene različnim fazam otrokove rasti in razvoja. Za pripravo formule v obliki prahu obogateno mleko izsušimo s pomočjo visokotlačnega razpršilca in meglice vročega filtriranega zraka.

Mlečne formule v prahu Aptamil so pakirane v posebej oblikovane pločevinke, dodana pa je tudi merica, ki zagotavlja, da vsak pripravljen obrok vsebuje ustrezno količino hranilnih snovi. Enako skrbno pozornost namenjamo tudi svojim izdelkom v plastenkah, ki so vnaprej pripravljeni za hranjenje otroka.

Končni pregledi, vključno z rutinskim vzorčenjem pred pakiranjem in po njem ter analizo hranilnih snovi, zagotavljajo, da je vsako pakiranje izdelka, ki zapusti naš proizvodni obrat, skladno z našimi strogimi zahtevami.

Pomembno obvestilo

Za dojenčke je najboljše dojenje. Če dojenček ni dojen, je začetno mleko za dojenčke primerno že od rojstva dalje. Nadaljevalno mleko je namenjeno le dojenčkom, starejšim od 6 mesecev, kot del raznolike prehrane in se ne smejo uporabljati kot nadomestek materinega mleka pred dopolnjenim 6. mesecem starosti. Priporočamo, da odločitev o hranjenju dojenčka z mlečno formulo vključno z odločitvijo o začetku odstavljanja in uvajanja goste hrane, sprejmete po nasvetu zdravnika, patronažne sestre, zdravstvenega delavca, medicinske sestre, dietetika, farmacevta ali drugega strokovnjaka, specializiranega za nego matere in otroka, in sicer glede na otrokove individualne potrebe.

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country