Nosečnost med (COVID-19)

Ne glede na to, ali se počutite preobremenjeni ali presrečni zaradi svoje nosečnosti (ali celo obojega), smo tukaj, da vas podpiramo na vsakem koraku. Od najnovejših smernic o tem, kako lahko pandemija koronavirusa vpliva na vašo nosečnost, do odkrivanja fascinantne znanosti o tem, kako se razvija vaš dojenček, smo tukaj z informacijami, ki vam bodo pomagale uživati ​​zdravo nosečnost in hkrati pripraviti vašega otroka za najboljši možni začetek.

Dr. Sarah Jarvis, mag. bioetike

Dr. Sarah Jarvis je kvalificirana splošna zdravnica, aktivna avtorica medicinskih publikacij in voditeljica televizijskih oddaj na temo zdravstvenega varstva, ki se že vse življenje posveča zdravju žensk.

Poleg tega, da je stalna gostujoča zdravstvena izvedenka v oddaji Jeremyja Vinea na radiu BBC 2, je v času pandemije koronavirusa dr. Sarah Jarvis redno sodelovala tudi v oddajah The One Show na BBC 1, Coronavirus: Q&A na ITV in v novicah na Channel 5, v katerih je podajala strokovne nasvete glede vseh vidikov pandemije.

Postavljanje temeljev za njihovo prihodnost, korak za korakom

Nosečniške teme

Načini prehranjevanja in prehrana

Zdrava uravnotežena prehrana, ki jo jeste zdaj, lahko vpliva na prihodnje zdravje vašega otroka

Praktični nasveti

Koristni načini za načrtovanje in pripravo na porod

Zdravje in dobro počutje

Razumevanje različnih metod lajšanja bolečin in kdaj jih je mogoče uporabiti, bi moralo narediti vaš porod znosnejši.

Nasveti za partnerje

Pomagajte svojemu partnerju med nosečnostjo

Vzpostavljanje vezi in razvoj

Nikoli ni prezgodaj, da se povežete z otrokom in ljubezen, ki jo izkažete danes, bo trajala vse življenje

Najboljše branje o nosečnosti

Hrana in prigrizki za čas poroda

Živila, ki se jim je treba v nosečnosti izogibati

Vitamin A v nosečnosti

Glasba za nosečnice: vpliv na nerojenega otroka

Zdrava prehrana v nosečnosti

Ogljikovi hidrati v nosečnosti

Uživanje soli v nosečnosti

Superživila za čas nosečnosti

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country