Dojenje med (COVID-19)

Dojenje je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za podporo otrokovega zdravja. In to velja tudi, če kažete simptome koronavirusa (COVID-19). Popolnoma varno je dojiti svojega otroka in trenutno ni podatkov, ki bi kazali, da bi se virus lahko prenesel na vašega otroka z materinim mlekom.

Ne samo, da je materino mleko polno močnih protiteles, ki krepijo otrokov imunski sistem, je tudi odličen način, da se povežete z otrokom – in ponuja veliko koristi tudi vam.

Od prvega podoja do premagovanja običajnih težav z dojenjem imamo veliko informacij, ki vam bodo pomagale do najboljšega možnega začetka dojenja.

Če imate simptome COVID-19 in se ne počutite dobro, je pomembno, da pazite tako nase kot na svojega otroka. Poskusite se ne obremenjevati preveč – morda poskusite iztisniti in shraniti mleko, ko boste imeli dovolj energije, da boste lahko nadaljevali z dojenjem kot običajno, ko boste spet popolnoma zdravi.

Prvi koraki

Tukaj smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, ko boste začeli dojiti, da boste lahko vi in ​​vaš otrok uživali v številnih prednostih, ki jih prinaša.

small baby suckling

V spodnjem videu dr. Sarah Jarvis korak za korakom govori o najboljšem načinu za uspešen začetek dojenja. Od dodatnih higienskih ukrepov, ki jih boste želeli sprejeti med pandemijo koronavirusa, različnih položajev za dojenje, ki jih lahko poskusite, do nasvetov o pristavljanju dojenčka.

Razpravlja tudi o praktičnih vidikih dojenja vašega otroka, če ste bili pozitivni na testu za koronavirus, in vključno z dodatno skrbjo, ki jo morate sprejeti, da zaščitite svojega otroka.

Če želite več informacij o kateri od tem, ki jih obravnava dr. Sarah Jarvis, tu smo, da vam pomagamo ali če ste že začeli dojiti, si lahko ogledate tudi, kako dr. Sarah deli svoje najboljše nasvete za nadaljevanje.

Dr Sarah Jarvis, MBE

Dr. Sarah Jarvis je kvalificirana zdravnica splošne medicine ter aktivna medicinska pisateljica in izdajateljica televizijskih programov, ki jo vse življenje zanima zdravje žensk.

Poleg tega, da je bila med pandemijo koronavirusa stalna medicinska strokovnjakinja v oddaji Jeremy Vine na Radiu BBC 2, se dr. Sarah Jarvis redno pojavlja v oddaji The One Show na BBC 1, Coronavirus: Q&A na ITV in v novicah Channel 5, kjer daje strokovne nasvete o vseh vidikih pandemija.

Kako dojiti

Položaji za dojenje

Iztiskanje in shranjevanje materinega mleka

dr sarah jarvis small

Zdravo dojenje

Med dojenjem otroku zagotovite vsa hranila, zato je zelo koristno, če se prehranjujete zdravo in omejite uživanje določene hrane in pijače.

Dieta za dojenje

Živila, ki se jim je med dojenjem treba izogibati

Kofein in dojenje

Težave z dojenjem

Dojenje je lahko včasih težavno, vendar je s pravo podporo te težave mogoče premagati in dojenje lahko nadaljujete.

getting enough breastmilk

Zakaj dojiti?

Dojenje daje vašemu otroku najboljši začetek v življenju, toda zakaj in kakšne koristi ima dojenje vam in vašemu otroku?

baby touching mother during breastfeeding 2

Naše strokovno znanje

V Aptaclub imamo več kot 40 let raziskovanja materinega mleka in radi delimo svoje znanje o materinem mleku in dojenju, da vam pomagamo zagotoviti najboljšo izkušnjo dojenja.

breastfeeding baby on bed 2

Sorodni članki

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country