Kalkulator predvidenega datuma poroda

Čas branja: 2 minuti

Čestitamo, noseči ste!

Z našim kalkulatorjem predvidenega datuma poroda lahko izračunate, kdaj bo vaš otrok verjetno prišel na svet, da lahko začnete z nadaljnjim načrtovanjem. Večina dojenčkov se rodi znotraj enega tedna po predvidenem datumu poroda.

sl

pregnancy mum hands on bump sofa

Kako se izračuna moj rok nosečnosti?

Če niste spremljali, kdaj ovulirate, je nemogoče ugotoviti, kdaj ste spočeli, in torej, kdaj bo prišel vaš otrok. Zato za izračun datuma poroda uporabljamo datum vaše zadnje menstruacije in povprečno dolžino vašega menstruacijskega cikla.
pregnancy scan

Se bo moj datum poroda spremenil, ko bom opravila skeniranje?

Natančnejši datum poroda boste dobili, ko boste skenirali zmenke. Čeprav je malo verjetno, da bo vaš otrok prišel točno na ta datum, večina dojenčkov pride v enem tednu po predvidenem roku.

Znanost, ki je podlaga za izračun predvidenega datuma poroda

Za kalkulator skrbi podjetje Nutricia

Do ovulacije in spočetja običajno pride približno dva tedna po prvem dnevu menstruacije, nosečnost pa v povprečju traja od 37 do 42 tednov. Na podlagi teh podatkov in povprečne dolžine vašega menstruacijskega ciklusa lahko izračunamo vaš predvideni datum poroda.

Zadnji pregled: 30.09.2019

Sorodni članki

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country