Müsli z marelicami, mešanimi semeni in vanilijo

Čas predpriprave: 10 minut – Število porcij: 22 x 45-g porcija

Oreščki in semena v tem zajtrku zagotavljajo zdrave polinenasičene maščobne kisline ter številne vitamine in minerale. Recept je preprost; vse, kar morate storiti, je, da zmešate sestavine.

Ta jed: ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov • je veganska • je vegetarijanska • ima nizko vsebnost nasičenih maščob, sladkorja in soli • je vir vlaknin, beljakovin, vitamina E, biotina, fosforja in bakra • ima visoko vsebnost mangana.

Vsaka porcija vsebuje:

Prehranska vrednostKoličinaReferenčni vnos hranil (%)
Energija214kcal11%
Maščoba12g17%
Nasičene maščobe1.3g7%
Sladkorji4.5g5%
Sol0.18g3%

Nasvet strokovnjaka za prehrano

Če bodoča mamica nima alergije, lahko oreščke vključi v nosečniško prehrano. Možno je, da uživanje oreščkov v nosečnosti zmanjša verjetnost, da bo vaš otrok v otroštvu razvil alergijo1.

Sestavine

 • 400 g ovsene kaše
 • 75 g suhih marelic, grobo sesekljanih
 • 75 g datljev, grobo sesekljanih
 • 150 g celih mandljev
 • 175 g mešanih semen (npr. bučnih, sončničnih, lanenih, makovih in sezamovih)
 • 50 g praženih mandljev v lističih
 • semena 1 stroka vanilje

Postrezite s

 • 135 ml obogatenega nesladkanega mandljevega mleka

Recept vsebuje naslednje alergene: Recept vsebuje naslednje alergene: oves, oreščke (mandlji), sezamova semena, gluten in sulfite. Vse prehranske trditve temeljijo na analizi ene porcije.

Prehranske koristi

* Oves: Zagotavlja vlaknine, ki pomagajo preprečevati zaprtje zaradi hormonskih sprememb2

* Marelice: Vsebujejo železo, ki lahko pomaga zagotoviti, da vaš otrok v nosečnosti dobiva potreben kisik in hranilne snovi3

* Mandlji: Vsebujejo folno kislino, ki lahko pomaga zmanjšati tveganje za okvare nevralne cevi, kot je spina bifida. Priporočljivo je, da med nosečnostjo poleg uživanja živil z visoko vsebnostjo folne kisline jemljete tudi dodatek folne kisline4

Način priprave

 1. Vse sestavine zmešajte v veliki skledi, da se enakomerno razporedijo.
 2. Stresite v zrakotesno posodo.
 3. Postrezite z mandljevim mlekom.

Zadnji pregled: 07.09.2018

Sorodni članki

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country