Pražena čičerka in mandlji z dimljeno papriko

Čas predpriprave: 10 minut – Čas priprave: 25 minut – Število porcij: 10 x 20-g porcija

Hitra in okusna alternativa navadnim oreščkom – najbolj slastni so, če jih postrežete naravnost iz pečice. Za ugriz so lahko precej čvrsti, zato bodite previdni, ko jih hrustate. 

Ta jed: ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov • je brez glutena • je veganska • je vegetarijanska • je vir beljakovin • vsebuje vlaknine • vsebuje folno kislino in vitamin E

Vsaka porcija vsebuje:

Prehranska vrednostKoličinaReferenčni vnos hranil (%)
Energija118kcal6%
Maščoba6.9g10%
Nasičene maščobe0.6g3%
Sladkorji0.6g1%
Sol0g0%

Nasvet strokovnjaka za prehrano

Prigrizki, bogati z vlakninami, vam lahko pomagajo ohraniti rednost, če imate sicer težave z nosečniškim zaprtjem1.

Sestavine

  • 400-g pločevinka čičerke, odcejene in oprane
  • 2 vejici svežega rožmarina (približno 1 žlica), drobno sesekljani
  • 2 žlički mlete kumine
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 100 g celih mandljev
  • 1/2 žličke mletega črnega popra

Recept vsebuje naslednje alergene: oreščki (mandlji). Vse prehranske trditve temeljijo na analizi 100 g jedi, vendar upoštevajte, da to ni priporočena velikost porcije.

Prehranske koristi

* Čičerka: Vsebuje beljakovine, ki zagotavljajo gradnike za rast vašega otroka2

* Mandlji:  Vsebujejo vitamin E. Ustrezen vnos vitamina E v nosečnosti zmanjšuje verjetnost, da bo vaš otrok kasneje v življenju zbolel za astmo in težavami z dihali3,4

Način priprave

  1. Pečico segrejte na 200 °C (ventilatorsko na 180 °C), plinsko na oznako 6.
  2. Čičerko, rožmarin, kumino, papriko in poper stresite na velik pekač. Začinjeno čičerko enakomerno razporedite in pecite 15 minut, da postane rahlo hrustljava.
  3. Nato dodajte mandlje in vse skupaj dobro premešajte. Ponovno postavite v pečico in pecite še 10 minut, da čičerka postane hrustljava in dobi barvo.
  4. Odstranite iz pečice, stresite v skledo, pustite, da se še malo ohladi, in postrezite.

Zadnji pregled: 07.09.2018

Sorodni članki

Za dojenčke je najboljše dojenje

Najprej preberite to pomembno obvestilo

S klikom na gumb za nadaljevanje si boste lahko ogledali informacije o mlečnih formulah za dojenčke Aptamil in drugih izdelkih. Če se odločite nadaljevati, soglašate, da vam Aptaclub na vašo zahtevo posreduje te informacije v informativne namene. Za informirano izbiro glede hranjenja dojenčka z mlečno formulo in navajanja na gosto hrano se posvetujte z zdravstvenim delavcem

Za dojenčke je dojenje najboljša izbira, saj prinaša številne koristi. Pomembno je, da pri pripravi na dojenje in v času dojenja uživate zdravo in uravnoteženo prehrano. Kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički v prvih tednih po rojstvu lahko zmanjša količino proizvedenega materinega mleka, zato je kasneje odločitev, da ne želite dojiti, težko spremeniti.

Upoštevati je treba tako socialne kot finančne vidike hranjenja dojenčka z mlečno formulo. Neustrezna uporaba mlečne formule za dojenčke ali neustrezna izbira živil ali načinov hranjenja lahko pomeni nevarnost za zdravje. Če dojenčka hranite z mlečno formulo, morate skrbno upoštevati proizvajalčeva navodila za uporabo – če navodil ne upoštevate, to utegne škodovati zdravju vašega dojenčka.

Select your country